ArtParenting sau despre cum să adopți un proiect de artă

ArtParenting, Huevos Congelados

Un proverb african spune: dacă vrei să ajungi repede, mergi singur. Dacă vrei să ajungi departe, mergi împreună cu alţii. Pentru că noi vrem să ajungem departe, te invităm să facem mecenat împreună.

Luni, 20 aprilie, de la ora 19:00, are loc prima întâlnire a Cercului de Donatori ArtParenting – un model de live-crowdfunding, în care iubitori de artă şi oameni din industrii creative sunt invitaţi să susţină proiecte româneşti de artă. Principiul Cercului de Donatori e ca din sume mici venite de la mai mulți oameni să se facă o sumă mare care să ajute un proiect să se nască sau să meargă mai departe. Puteţi dona sau nu proiectelor prezentate la eveniment – noi vă încurajăm să participaţi şi poate chiar să vă inspiraţi din acest model de crowdfunding, făcut după modelul londonez The Funding Network. Invitaţi-vă cu încredere şi cu inima deschisă prietenii iubitori de artă. Ne puteți confirma participarea la hydrasociety@gmail.com sau pe pagina de facebook.
art parenting cover

Iată ce proiecte vrem să susținem:

HUEVOS CONGELADOS a€“ un proiect Hydra Society
HUEVOS CONGELADOS este o piesă scrisă de Rucsandra Pop care abordează într-o cheie tragic-comică problemă infertilității. Piesa a avut deja trei lecturi publice și urmează a fi lansată în lunile următoare. Un zbor de la Barcelona la București este a€œdeturnat fonic” de 3 femei care stau una lângă altă și ajung să dezbată zgomotos subiecte extrem de intime. Cele trei femei, de vârste diferite și cu istorii de viață diferite, au trei lucruri în comun: pe toate le cheamă Maria, nici una nu are o relație de cuplu sănătoasă și nici una nu are copii, deși toate își doresc. Congelează-ți ouăle! devine leitmotivul întâlnirii la nivel înalt. Distribuție: Adriana Titieni, Măria Radu, Grațiela Bădescu, Aron Alexandru Lucian. Regie: Anca Colteanu. Spectacolul este o producție lorgean theater și Hydra Society.
MACRAMEU – un proiect al Asociației Ephemair
MACRAMEU – Lucrătura de mână a Daianei Savopol va îmbrăca tandru gardul monument istoric al unuia dintre cele mai faimoase palate ale Bucureștilor, Palatul Nababului. Renumit pentru fastul și opulență sa, acest monument impozant a rămas înghețat în timp că prin minune, în încăperile sale acum insuficient luminate putând contempla broderii de stucatură nemaiîntâlnite. Intervenția in situ a Daianei Savopol propune în acest caz o tandrețe care €œde regulă îmblânzește în viața domestică toate obiectele din casă. Daiana Savopol (1962) este în prezent studentă în anul II la, Secția Pictură a Universității de Arte din București. Daiana face parte din grupul oamenilor care au curajul să facă 180 de grade în viață lor punând punct unei formații profesionale cu profil real și plonjând într-un domeniu total scăpat de sub control ca cel al artelor.
ISTORII RECENTE, episodul 2 – un proiect Veioza Arte
ISTORII RECENTE reprezintă o serie de filme documentare, care își propun să recompună momente relevante pentru istoria noastră, printr-o perspectivă diferită de cea a manualelor de istorie. Seria a debutat pe site-ul veiozaarte.ro, în decembrie anul trecut, cu episodul Artiști la revoluție – un film care spune povestea revoluției române prin prismă a cinci artiști români. Îl puteți vedea aici http://veiozaarte.ro/video/documentare. Episodul al doilea va avea că temă Acționismul și avangarda în perioadă comunistă. Documentarul îi are în centru pe artiștii Ion Grigorescu, Geta Brătescu, Dan Perjovschi, Lia Perjovschi și Călin Dan care rememorează experiențele personale și profesionale în comunism, recreând atmosfera vieții de artist în cea mai neagră perioadă din istoria României.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s