la lorgean

Spectacole

“In 2009 am montat primul spectacol in garsoniera lui Jean Lorin Sterian de pe strada Sipotul fantanilor, transformata in teatrul lorgean. Era povestea unei pustoaice pe nume Sasa. Sasa – personaj principal a trei dintre piesele mele – a crescut practic in garsoniera lui Lorin. S-a nascut “pe repeat” la fiecare reprezentatie a piesei Gargaland, in 2013 si-a trait dramele post-adolescentine in Talk to the Bomb si acum se pregateste sa-si caute sufletul pereche in La Nimfomane.

Tot in garsoniera lui Lorin am crescut si eu ca dramaturg. In cinci ani am scris si produs patru spectacole si acum lucrez deja la al cincelea. Am pornit cu o piesa cu doua personaje, apoi am produs un one woman show, am ajuns la trei personaje, iar apoi la patru. Urmatoarea piesa va avea deja cinci personaje. In garsoniera lui Lorin cresterea e organica.

Spectacolele montate la lorgean s-au jucat si in alte spatii alternative din Bucuresti si din tara, respectand pe cat posibil reteta teatrului domestic  – in principal relatia intima cu spectatorul, care obliga dramaturgul si actorul la o maxima sinceritate. Spectacolele s-au jucat pe malul marii si in cabane in varf de munte, la Godot, in festivaluri de teatru independent, ba chiar si in aer liber, la Femei pe Matasari. Recordul l-a batut Oracolul, care a calatorit in 10 orase din tara si a avut in total peste 1000 de spectatori, ceea ce pentru un spectacol de teatru independent este o perfomanta”. Rucsandra Pop

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s